Effectsfiles niet compatible met nieuwste software

21 december 2022

Afbeelding van buizen met labels van gevaarlijke stoffen erop
Afbeelding van buizen met labels van gevaarlijke stoffen erop

Voor de scenarioberekeningen zijn verschillende versies van Effects gebruikt. Nu blijkt dat sommige versies niet meer compatible zijn met de nieuwste versie (versie 12). Om dit probleem te verhelpen gaan we alle berekeningen opnieuw uitvoeren in de nieuwste versie. Gezien het feit dat dit veel werk met zich meebrengt, zal dit op korte termijn niet mogelijk zijn. Mocht je het bestand nodig hebben voor je te leveren advies, dan kan je hem alsnog aanvragen, maar houd rekening met een langere reactietijd. Doorgaans is het verschil tussen de verschillende versies van Effects marginaal, waardoor de uitkomsten van de scenario’s bruikbaar blijven. 

Lees ook

18-12-2023
Aangepaste dispersiemodellering in EFFECTS 12 

Begin dit jaar is versie 12 van EFFECTS uitgebracht door GEXCON.

10-07-2023
Scenarioboek Energietransitie: 24 scenario’s beschikbaar

Met de scenario’s kunnen veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en gebiedsbeheerders efficiënt en uniform adviseren over de omgevingsveiligheidsaspecten van energietransitieprojecten.

20-02-2023
Effectsfiles omgezet naar versie 12

Effectsfiles omgezet naar versie 12 20 februari 2023

21-12-2022
Effectsfiles niet compatible met nieuwste software

Voor de scenarioberekeningen zijn verschillende versies van Effects gebruikt. Nu blijkt dat sommige versies niet meer compatible zijn met de nieuwste versie (versie 12).

25-11-2022
Verhuizing! Scenarioboek Externe Veiligheid ondergebracht bij NIPV

Vanwege de regiogrens overschrijdende belangstelling en ontwikkelingen van andere scenarioboeken op het gebied van industriële veiligheid en energietransitie, is besloten het onderhoud en beheer onder te brengen bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV)