Verhuizing! Scenarioboek Externe Veiligheid ondergebracht bij NIPV

28 november 2022

Afgelopen jaren is door samenwerking van diverse veiligheidsregio’s gewerkt aan de ontwikkeling van de website scenarioboekev.nl.

Afbeelding van buizen met labels van gevaarlijke stoffen erop
Afbeelding van buizen met labels van gevaarlijke stoffen erop.

Vanwege de regiogrens overschrijdende belangstelling en ontwikkelingen van andere scenarioboeken op het gebied van industriële veiligheid en energietransitie, is besloten het onderhoud en beheer onder te brengen bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). Dit is per 23 november 2022 geregeld. De verschillende scenarioboeken zijn op één plaats gepubliceerd.

De informatie van scenarioboekev.nl benadert u via scenarioboeken.nipv.nl. De inhoud is hetzelfde gebleven, maar heeft een ander uiterlijk gekregen. Aan enkele technische aspecten van de site wordt nog gewerkt en op korte termijn aangepast.

De werkgroep van het Scenarioboek Externe Veiligheid borgt de kwaliteit. Zo worden de kaarten actueel gehouden, worden er toepasbare maatregelen voorgesteld en willen we voldoen aan de behoefte van de adviseurs op het gebied van externe veiligheid.

Wij blijven op zoek naar specialisten die een bijdrage aan het scenarioboek willen leveren. Dus mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op!

Heeft u vragen of opmerkingen over de site of de inhoud ervan, dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen aan info@nipv.nl of door direct te mailen naar Edwin van der Veer.

Lees ook

18-12-2023
Aangepaste dispersiemodellering in EFFECTS 12 

Begin dit jaar is versie 12 van EFFECTS uitgebracht door GEXCON.

10-07-2023
Scenarioboek Energietransitie: 24 scenario’s beschikbaar

Met de scenario’s kunnen veiligheidsregio’s, omgevingsdiensten en gebiedsbeheerders efficiënt en uniform adviseren over de omgevingsveiligheidsaspecten van energietransitieprojecten.

20-02-2023
Effectsfiles omgezet naar versie 12

Effectsfiles omgezet naar versie 12 20 februari 2023

21-12-2022
Effectsfiles niet compatible met nieuwste software

Voor de scenarioberekeningen zijn verschillende versies van Effects gebruikt. Nu blijkt dat sommige versies niet meer compatible zijn met de nieuwste versie (versie 12).

25-11-2022
Verhuizing! Scenarioboek Externe Veiligheid ondergebracht bij NIPV

Vanwege de regiogrens overschrijdende belangstelling en ontwikkelingen van andere scenarioboeken op het gebied van industriële veiligheid en energietransitie, is besloten het onderhoud en beheer onder te brengen bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV)